Starten met Impress

From Apache OpenOffice Wiki
Jump to: navigation, search


Dit is hoofdstuk 6 van Beginnen met OpenOffice.org 3.x, geproduceerd door de OOoAuthorsgroep. Een PDF van dit hoofdstuk is beschikbaar vanaf deze wikipagina. De PDF's zijn bijgewerkt naar de tweede editie van het boek, maar niet alle pagina's voor de wiki voor dit hoofdstuk zijn inmiddels bijgewerkt.

Wat is Impress?

Impress is het programma van OpenOffice.org om diavoorstellingen (presentaties) te maken. U kunt dia's maken, die veel verschillende elementen kunnen bevatten, met inbegrip van tekst, genummerde lijsten en lijsten met opsommingstekens, tabellen, diagrammen, clip art en vele grafische objecten. Impress bevat ook een spellingcontrole, een thesaurus (nog niet in het Nederlands), vooraf gemaakte opmaakprofielen voor afbeeldingen en aantrekkelijke opmaakprofielen voor achtergronden.

Dit hoofdstuk bevat instructies, schermafdrukken en aanwijzingen om u te helpen bij het maken van eenvoudige presentaties met Impress. Ofschoon gevorderde mogelijkheden voor het maken van ontwerpen wel in dit hoofdstuk worden vermeld, wordt de uitleg over het gebruik ervan gegeven in de Impress Gids. Indien u al ervaring heeft in het maken van presentaties, kunt u deze Impress-gids gebruiken als informatiebron.

Bij het maken van gecompliceerde presentaties is een basiskennis vereist van de elementen waaruit de dia's opgebouwd zijn. Dia's die tekst bevatten, gebruiken opmaakprofielen om de weergave van die tekst vast te leggen. Dia's, die objecten bevatten, worden op dezelfde wijze gemaakt als tekeningen in Draw. In dat geval is het handig om de hoofdstukken Hoofdstuk 3 (Opmaakprofielen en sjablonen gebruiken) en Hoofdstuk 7 (Starten met Draw) te bestuderen.


Content on this page is licensed under the Creative Common Attribution 3.0 license (CC-BY).
Personal tools
In other languages