Beginnen met Calc

From Apache OpenOffice Wiki
Jump to: navigation, search


Dit is hoofdstuk 5 van Beginnen met OpenOffice.org 3.x, geproduceerd door de OOoAuthorsgroep. Een PDF van dit hoofdstuk is beschikbaar vanaf deze wikipagina. De PDF's zijn bijgewerkt naar de tweede editie van het boek, maar niet alle pagina's voor de wiki voor dit hoofdstuk zijn inmiddels bijgewerkt.

Wat is Calc?

Calc is de werkbladcomponent van OpenOffice.org (OOo). U kunt het werkblad vullen met gegevens, gewoonlijk numerieke gegevens, en dan die gegevens manipuleren om bepaalde resultaten te produceren.

Als alternatief kunt u gegevens invoeren en dan Calc gebruiken op een ‘Wat als...’-manier door enkele gegevens te wijzigen en de resultaten te bekijken zonder dat u het gehele werkblad of blad opnieuw moet typen.

Werkbladen, bladen en cellen

Calc werkt met elementen, werkbladen genoemd. Werkbladen bestaan uit een aantal individuele "bladen", elk bestaande uit cellen die zijn geschikt in rijen en kolommen.

Deze cellen bevatten de individuele elementen —tekst, getallen, formules etc.—die samen de gegevens vormen, die kunnen worden weergegeven en bewerkt.

Elk werkblad kan veel bladen bevatten en elk blad kan veel individuele cellen hebben. In versie 3.x van OOo kan elk blad maximaal 65.536 rijen hebben en maximaal 1024 kolommen.


Content on this page is licensed under the Creative Common Attribution 3.0 license (CC-BY).
Personal tools
In other languages