Tekst laten omlopen binnen een object

From Apache OpenOffice Wiki
Jump to: navigation, search


We nemen aan dat u een aantal vormen wilt maken met tekst erin. Enige tekst zou mogen omlopen binnen het vak Dat zou leuk zijn. Maar als u een vorm hebt getekend krijgt u geen omloop.

En als u met rechts klikt op de vorm en kiest voor Tekst en dan naar de tab Tekst gaat, is de optie voor omloop uitgegrijsd. Maar u wilt niet elke keer op de  Return -toets moeten drukken. U hebt een afbreking in de regel nodig.

Documentation note.png Er zijn twee soorten rechthoeken, natuurlijk, maar de gewone hebben geen mogelijkheid voor omloop en de andere wel. Maak geen rechthoeken met het gereedschap aan de uiterste linkerkant; maak ze met het aangegeven gereedschap.
Gereedschap Rechthoeken

Dus als u nu een rechthoek tekent (of een andere vorm) vanaf het palet Basisvormen, het begint hetzelfde. Maar nu is de optie voor omloop ingeschakeld. Dus, klik met rechts en kies Tekst en ga terug naar de tab Tekst, en vink de optie Tekstomloop in vorm aan. En wanneer u nu meer typt, loopt de tekst prachtig om.

Maar als u blijft typen en typen barst het uit aan de boven- en onderzijde. Wat zou kunnen zijn wat u wilt. Maar als u wilt dat het vak verticaal uitbreidt om de tekst binnen te houden, zoals zeg maar in een grote alinea, vink dan ook Afmetingen vorm zodat tekst past aan en het vak zal zich uitbreiden.

En wat als u alleen maar een tekstvak wilt en geen met kleur gevuld vak? Ik weet dat het tekstvak de optie voor tekstomloop had, maar ik ben een beetje verrast omdat dat nu niet meer zo is. De oplossing is om een van de vormen uit het palet te kiezen, er in te typen en dan de vulling er uit te verwijderen en de rand onzichtbaar te maken.

Deze How To is gebaseerd op Solveig Haugland's Blog

Content on this page is licensed under the Public Documentation License (PDL).
Personal tools
In other languages