Installeren van op DEBIAN gebaseerde distro's

From Apache OpenOffice Wiki
Jump to: navigation, search

Het concept van Ubuntu is dat als een smaak eenmaal is vrijgegeven, er geen update is voor de inhoud ervan, met uitzondering van veiligheidsproblemen. Daarom geldt, als u eenmaal hebt gekozen voor een bepaalde smaak (Dapper, Edgy, Feisty, ...), uw versie van AOo niet wordt bijgewerkt. Basis reden is : integratie is gevalideerd met dit pakket, een nieuw zou het systeem in de war kunnen schoppen.

Maar Ubuntu uitgaven van AOo staan erom bekend dat ze nogal last hebben van bugs, in het bijzonder die van Feisty. Vanaf 2.3 is OOo is ook beschikbaar in .deb-formaat, er is dus geen noodzaak meer om de pakketten te converteren met alien zoals daarvoor.

Hier is een installatiemethode voor alle op Debian gebaseerde distro's :Verwijder alle pakketten van de geïnstalleerde versie

Ga naar Synaptic or uw pakketbeheerder en markeer alle geïnstalleerde openoffice.org pakketten om te worden verwijderd (de tekenreeks ubuntu staat in hun versienummer).

Dit is verplicht voor de eerste bijwerking van de bij de distro geleverde AOo versie. Er is geen noodzaak om dat voor volgende keren dat u bijwerkt dat ook te doen. Voor Ubuntu zal het systeem ook het Ubuntu-desktoppakket verwijderen. Dit is een metapakket dat veilig verwijderd kan worden. Maar als u uw gehele distro wilt bijwerken moet u dit pakket weer terugzetten (en de originele versie van AOo).

Open, als alternatief, een terminal in Ubuntu en voer in:

   sudo apt-get remove openoffice.org-core

Download de tarball (.tar.gz bestand) vanaf de officiële AOo-website

Ga naar https://download.openoffice.org/other.html en selecteer de Linux DEB-versie. Als u problemen hebt met het automatisch downloaden, kijk dan op de mirrors: https://distribution.openoffice.org/mirrors/#mirrors.


Extract de tarball in uw home-directory (of enige andere directory die u wilt)

Open een terminal (u zou direct in uw home-directory moeten zijn) en voer in:

   tar -vxzf filename

Voorbeeld (voor 2.4.0): bestandsnaam = OOo_2.4.0_LinuxIntel_install_en-US_deb.tar.gz

U zou een nieuwe map moeten zien, zeg maar OOo_inst_folder. Voorbeeld (voor 2.4.0): OOo_inst_folder = OOH680_m12_native_packed-1_en-US.9286


Installeer de gemaakte .debs

Documentation note.png Als u het RPMS-pakket hebt en het DEB-pakket niet opnieuw wilt downloaden, kunt u de RPM's naar DEB's converteren met behulp van de volgende opdracht die moet worden uitgevoerd vóórdat de gemaakte .deb's worden geïnstalleerd.
   sudo alien -d --scripts *.rpm 
   cd OOo_inst_folder/DEBS
   sudo dpkg -i *.deb

Bijwerken van het Gnome-menu

1. Ga naar de submap van de desktop-integratie.

   cd desktop-integration

2. Voer opnieuw de vorige installatieopdracht uit.

   sudo dpkg -i *.deb

Dat is het, de menu's zouden moeten zijn bijgewerkt.


Inhoud van dit artikel werd gevonden op het OpenOffice User Forum

Content on this page is licensed under the Public Documentation License (PDL).
Personal tools
In other languages