Een afbeelding in de Galerij opslaan

From Apache OpenOffice Wiki
Jump to: navigation, search

Als u eenvoudige toegang wilt tot afbeeldingen, dan is de Galerij een aardige mogelijkheid. De locaties van alle afbeeldingen in de Galerij en andere informatie over de Galerij is opgeslagen in openoffice 4\share\gallery, in de .sdv-bestanden. Kopieer deze bestanden naar andere computers als u wilt dat die dezelfde afbeeldingen hebben, als u klaar bent met de configuratie.

Een afbeelding uit een document halen

Hoe krijgt u een afbeelding, die gewoon in een of ander document van Apache OpenOffice is opgenomen, in de Galerij? U zou het vanuit dat document eenvoudigweg in een ander document kunnen kopiëren en plakken, maar het is handiger om het in de Galerij te zetten.

 1. Open het document dat de afbeelding bevat.
 2. Als de Galerij niet wordt weergegeven, open dan de Galerij door te kiezen voor Extra → Galerij.
 3. Doe één van de volgende dingen:
  • Selecteer het onderwerp, de categorie waarin u de afbeelding wilt plaatsen, in de Galerij.
  • Of, als u een nieuw wilt maken, klik op  Nieuw onderwerp , typ de nieuwe naam en klik op  OK . Selecteer dan dat onderwerp in de Galerij.
 4. Selecteer de afbeelding en laat de muisknop los.
 5. Klik en houd ingedrukt, en houdt, op de afbeelding, ingedrukt voor tenminste twee seconden. Laat de muisknop niet los en sleep de afbeelding in de Galerij.
  De afbeelding zal in de Galerij verschijnen, op een om het even welke locatie die is ingesteld als locatie voor uw Galerij, in a submap voor slepen en neerzetten.
Documentation note.png U kunt de paden voor uw Galerij instellen of wijzigen onder Extra → Opties → OpenOffice → Paden.

Een afbeelding uit een bestand halen

Sommige gebruikers vinden het moeilijk om door een bestandssysteem te navigeren, wat is wat u moet doen als u Invoegen → Afbeelding → Uit bestand gebruikt. En, eerlijk gezegd, het is eenvoudiger om ze uit een mooi venster met afbeeldingen te slepen.

 1. Kies Extra → Galerij.
  De Galerij zal verschijnen.
 2. Klik op  Nieuw onderwerp .
 3. Klik op de tab Algemeen, en typ de naam voor het onderwerp dat u wilt hebben weergegeven in de Galerij.
 4. Klik op de tab Bestanden en klik op  Bestanden zoeken .
 5. Ga, in het venster dat verschijnt, naar de map waarin de afbeeldingen zich bevinden. De map mag submappen bevatten; alle afbeeldingen in alle submappen zullen worden aangeboden om uit te kunnen kiezen. Klik op  OK .
  Alle afbeeldingen in die map en elke submap zal worden aangeboden in het venster op de tab Bestanden.
 6. Zo gaat u te werk:
  • Gebruik  Ctrl  +  selecteer  of  ⇧ Shift  +  selecteer  om specifieke afbeeldingen te selecteren. Selecteer het keuzevak Voorbeeld om afbeeldingen te zien. Klik dan op  Toevoegen .
  • Klik eenvoudigweg op  Alles toevoegen  om alle afbeeldingen toe te voegen.
   Een venster zal de afbeeldingen weergeven die worden toegevoegd.
 7. Zoek meer afbeeldingen en voeg ze op dezelfde manier toe, of klik eenvoudigweg op  OK . U zult de afbeeldingen in de Galerij zien.
Tip.png Indien u later de naam wilt wijzigen of bestanden wilt toevoegen, klik met rechts op het onderwerp en kies Eigenschappen. Dit neemt u mee terug naar hetzelfde venster.


Deze How To is gebaseerd op Solveig Haugland's Blog


Content on this page is licensed under the Public Documentation License (PDL).
Personal tools
In other languages