Opmaakprofielen toewijzen met sneltoetsen

From Apache OpenOffice Wiki
Jump to: navigation, search


U vindt het misschien eenvoudiger om een sneltoets te gebruiken voor een opmaakprofiel, dan om er op te dubbelklikken in het venster Stijlen en opmaak. (Opmaak → Stijlen en opmaak.). Dit zijn de stappen om opmaakprofielen in te stellen zodat u ze kunt toepassen met een sneltoets op het toetsenbord.

  1. Maak of open een document in de module waar u de sneltoets wilt toepassen. U zult die module, zoals Writer, kunnen kiezen, of alle modules van Apache OpenOffice, als de context waarin de sneltoets zal werken.
  2. Kies Extra → Aanpassen.
  3. Selecteer de tab Toetsenbord.
  4. Selecteer bovenin de module zoals Writer, of OpenOffice.
  5. Selecteer de sneltoets die moet worden toegevoegd aan de lijst met sneltoetsen.
  6. Scroll, in de lijst Categorie, naar onder en selecteer Opmaakprofielen. Breidt de + ernaast uit en selecteer de categorie van het opmaakprofiel: Alinea, Pagina, of een andere.
  7. Selecteer het opmaakprofiel dat moet worden toegewezen uit de lijst Functie.
  8. Klik op  Wijzigen 
  9. Klik op  OK .
Documentation note.png Onthoud dat het opmaakprofiel in het document moet staan waarop u de sneltoets wilt toepassen, anders zal het natuurlijk niet werken.
Tip.png Op dezelfde manier kunt u sneltoetsen toewijzen aan andere items in de lijst Categorie, zoals opmaak. Indien u een sneltoets los wilt maken van een item, selecteer het dan in de lijst Toetsen en klik op  Verwijderen .


Deze How To is gebaseerd op Solveig Haugland's Blog

Content on this page is licensed under the Public Documentation License (PDL).
Personal tools
In other languages