Hoe herstel ik de interne fout "Get Storage: No Content?"

From Apache OpenOffice Wiki
Jump to: navigation, search


Hoe herstel ik de interne fout "Get Storage: No Content?"


OpenOffice.org wil niet starten en het volgende foutbericht verschijnt:

OpenOffice can not be started due to an error in accessing the OpenOffice.org configuration data.
Please contact your system administrator.
The following internal error has occurred: Get Storage: "No Content".

Dit bericht komt vaak voor als het bestand, genaamd Common.xcu, corrupt is. In de meeste gevallen wordt dit bestand gevuld met 0's. Het probleem lijkt het meeste voor te komen in Windows, mogelijk als resultaat van een crash of een onverwacht beëindiging terwijl OpenOffice.org was geopend.

Windows-systemen

Het is het eenvoudigste om de functie Zoeken in de Windows Verkenner te gebruiken om het bestand in Windows op te sporen.

'Installaties voor meerdere gebruikers:'

Waar OpenOffice.org voor meerdere gebruikers is geïnstalleerd onder Windows NT/W2k/XP,staat dit bestand waarschijnlijk in een speciale gebruikersmap voor het systeem. Daarom moet men administrator-rechten hebben en de optie om systeemmappen weer te geven in de Verkenner inschakelen voordat de functie Zoeken wordt gebruikt. Dit specifieke bestand zou moeten worden gevonden in het volgende pad:

C:\Documents and Settings\<user>\Application Data\OpenOffice.org<release>\<gebruiker>\registry\data\org\openoffice\Office\Common.xcu

waar gebruiker een echte naam van een gebruker is.

Als het bestand eenmaal is opgespoord, hernoem dan eenvoudigweg het bestand (bijvoorbeeld naar iets als Common.xcu.oud) en herstart OpenOffice.org. Er wordt een nieuw Common.xcu-bestand gemaakt en het probleem zou moeten zijn opgelost. 'Single-user installations:'

Als OpenOffice.org voor één enkele gebruiker is geïnstalleerd staat dit bestand waarschijnlijk in het volgende pad:

C:\Program Files\OpenOffice.org<release>\<user>\registry\data\org\openoffice\Office\Common.xcu.

Als het besturingssysteem NT/W2k/XP is kan dit bestand in een speciale gebruikersmap van het systeem staan, gebruik dus administrator-rechten en schakel de optie om systeemmappen weer te geven in de Verkenner in voordat de functie Zoeken wordt gebruikt. In Windows 95/98/ME zal de locatie van het bestand zeer waarschijnlijk het voorgesteld pad zijn. Nogmaals, als het bestand eenmaal is opgespoord, hernoem dan eenvoudigweg het bestand (bijvoorbeeld naar iets als Common.xcu.oud) en herstart OpenOffice.org. Er wordt een nieuw Common.xcu-bestand gemaakt en het probleem zou moeten zijn opgelost.

Opmerking: Er kunnen in paden gedeelde bestanden zijn, die Common.xcu heten, zoals de volgende:

C:\[willekeurig pad]\OpenOffice.org<release>\share\registry\......

Verwijder deze gedeelde bestanden NIET!

UNIX-systemen

De standaard locatie voor dit bestand onder een UNIX-installatie (enkele of meerdere gebruikers) is het volgende pad:

$HOME/OpenOffice.org<release>/<user>/registry/data/org/openoffice/Office/Common.xcu

waar $HOME is de hoofdmap van de gebruiker is. Zoals hierboven, hernoem eenvoudigweg het bestand (bijvoorbeeld naar iets als Common.xcu.oud) en herstart OpenOffice.org. Er wordt een nieuw Common.xcu-bestand gemaakt en het probleem zou moeten zijn opgelost.

Waar <release> het uitgavenummer is van de OpenOffice.org die u heeft geïnstalleerd en <user> de gebruikersnaam van de bepaalde gebruikersinstallatie is.


Personal tools