Szöveges dokumentumok

From Apache OpenOffice Wiki
Jump to: navigation, search
Book.png
  • Szöveges dokumentumok

A karakterláncok mellett a szöveges dokumentumok formázási információkat is tartalmaznak. Ezek bárhol szerepelhetnek a szövegben. Ezt még tovább bonyolítják a táblázatok. Ezek nem csak egydimenziós karakterláncok lehetnek, hanem kétdimenziós mezők. A legtöbb szövegszerkesztő rendszerben már van lehetőség rajzobjektumok, szövegkeretek és egyéb objektumok szövegen belüli kezelésére. Ezek lehetnek a szövegen kívül is, és elhelyezhetők bárhol az oldalon.

Ez a fejezet bemutatja a szöveges dokumentumok központi felületeit és szolgáltatásait.

Az első rész a szöveges dokumentumok felépítésével foglalkozik, és arra koncentrál, hogyan dolgozható fel egy Apache OpenOffice-dokumentum egy Apache OpenOffice Basic-programban. A fejezet a bekezdésekre, bekezdésrészletekre és azok formázására összpontosít.

A második rész a szöveges dokumentumokkal végzett hatékony munkával foglalkozik. Ebből a célból egy Apache OpenOffice számos objektumot bocsát rendelkezésünkre, például a TextCursor objektumot, amely túlmutat az első részben bemutatottakon.

A harmadik rész már nem csak a szövegekkel való munkáról szól. Itt már ismertetésre kerülnek a táblázatok, szövegkeretek, szövegmezők, könyvjelzők, tartalomkönyvtárak és számos egyéb dolog.

A Munka a dokumentumokkal fejezet leírja a dokumentumok létrehozását, megnyitását, mentését és nyomtatását, mert a program nem csak szöveges dokumentumokkal használható, hanem számos egyéb típusúval is.


Content on this page is licensed under the Public Documentation License (PDL).
Personal tools