Az Apache OpenOffice BASIC nyelv

From Apache OpenOffice Wiki
Jump to: navigation, search
Book.png
  • Az Apache OpenOffice Basic nyelv


Az Apache OpenOffice Basic a Basic-nyelvek családjába tartozik. Az Apache OpenOffice Basic számos része azonos a Microsoft Visual Basic for Applications nyelvvel és a Microsoft Visual Basic nyelvvel. Ha valaki már ismeri ezeket a nyelveket, akkor gyorsan elsajátíthatja az Apache OpenOffice Basic programozását.

A más nyelveket – például Javát, C++-t vagy Delphi-t – használó programozók számára szintén egyszerű lesz az Apache OpenOffice Basic megismerése. Az Apache OpenOffice egy eljárásalapú nyelv, amely már nem használ kezdetleges vezérlési struktúrákat, mint például a GoTo és a GoSub.

Az objektumorientált programozás előnyeit is élvezhetjük, mert az Apache OpenOffice Basic programban egy felület lehetővé teszi a külső objektum-programkönyvtárak használatát. A teljes Apache OpenOffice API ezekre a felületekre épül, amelyekről a következő fejezetekben található részletes leírás.

Ez a fejezet áttekintést nyújt az Apache OpenOffice Basic nyelv főbb elemeiről és felépítéséről, valamint a keretrendszerről, amely az alkalmazások és programkönyvtárak Apache OpenOffice Basichez való kapcsolatát kezeli.


Content on this page is licensed under the Public Documentation License (PDL).
Personal tools