Difference between revisions of "SL/QUASTe - First steps"

From Apache OpenOffice Wiki
Jump to: navigation, search
(Rezultati preizkusov po operacijskih sistemih)
Line 20: Line 20:
 
Podroben opis vsakega območja:
 
Podroben opis vsakega območja:
  
'''1.''' To je '''header of the page''' in prikazuje podatke o tem, na katerem Masterworkspace (SRC), Milestone (m248) in BuildId bazirajo rezultati preizkušanja.
+
'''1.''' To je '''glava strani''' in prikazuje podatke o tem, na katero glavno delovišče (Masterworkspace, SRC), mejnik (m248) in številko gradnje (BuildId) se nanašajo rezultati preizkušanja.
  
'''2.''' To je seznam, kjer lahko '''select the milestone''', ki temelji na trenutnem Masterworkspace. Če milestone ni mogoče najti na seznamu, se rezultati preizkušanja ne izdelajo.
+
'''2.''' To je seznam, kjer lahko '''izberete mejnik''' (angl. milestone), ki temelji na trenutnem glavnem delovišču (MWS). Če mejnika ni mogoče najti na seznamu, se rezultati preizkušanja ne izdelajo.
  
'''3.''' To območje prikazuje, katere '''the category''' je milestone. Ti podatki temeljijo na modelu kategorije pri samodejnem preizkušanju, kot je opisano [http://wiki.services.openoffice.org/wiki/SL/QUASTe#Model_kategorije tukaj]
+
'''3.''' To območje prikazuje, katere '''kategorije''' (angl. category) je mejnik. Ti podatki temeljijo na modelu kategorije pri samodejnem preizkušanju, kot je opisano [http://wiki.services.openoffice.org/wiki/SL/QUASTe#Model_kategorije tukaj]
  
'''4.''' To je '''language of the tested milestone''', na katerem temeljijo rezultati preizkušanja. Tabele z rezultati za različne jezike se prikažejo ena ob/pod drugo. Če jezik posebej ni izpisan, ne vsebuje nobenih rezultatov preizkusov.
+
'''4.''' To je '''jezik preizkušenega mejnika''', na katerem temeljijo rezultati preizkušanja. Tabele z rezultati za različne jezike se prikažejo ena ob/pod drugo. Če jezik posebej ni izpisan, ne vsebuje nobenih rezultatov preizkusov.
  
'''5.''' Ta celica prikaže '''platform''', za katero veljajo rezultati preizkušanja.
+
'''5.''' Ta celica prikaže '''platformo''', za katero veljajo rezultati preizkušanja.
  
'''6.''' Ta celica prikazuje podrobne podatke o tem '''how many tests are passed''' glede na njihovo kategorijo, opisano v [http://wiki.services.openoffice.org/wiki/SL/QUASTe#Model_kategorije modelu kategorij]
+
'''6.''' Ta celica prikazuje podrobne podatke o tem, '''koliko preizkusov je opravljenih''' glede na njihovo kategorijo, opisano v [http://wiki.services.openoffice.org/wiki/SL/QUASTe#Model_kategorije modelu kategorij]
- release tests so tisti preizkusi, ki jih je potrebno izvesti ob vsakem milestone.
+
- preizkusi izdaje (angl. release tests) so tisti preizkusi, ki jih je potrebno izvesti ob vsakem milestone;
- required tests so tisti preizkusi, depending on the category described in area 3. If current milestone is a release or cws this tests become optional tests otherwise these tests must pass on current milestone
+
- zahtevani preizkusi (angl. required tests) so tisti preizkusi, odvisni od kategorije, opisani v območju 3. Če je trenutni mejnik izdaja ali otroško delovišče (CWS), ti preizkusi postanejo neobvezni preizkusi, sicer se morajo ti preizkusi uspešno izvesti na trenutnem mejniku;
- optional tests must not run on the current milestone and are not in category 0 (release tests) or in current category as shown area 3. These tests are not required to be passed successfully on current milestone.
+
- neobveznih preizkusov (angl. optional tests) ni potrebno izvesti na trenutnem mejniku in niso del kategorije 0 (preizkusi izdaje) ali v trenutni kategoriji, kot prikazuje območje 3. Za te preizkuse ni obvezno, da bi se morali uspešno izvesti na trenutnem mejniku.
  
'''7.''' Tukaj so prikazani le '''summarized failures''' of release and required. Failures occured in optional tests are not included here as they are not relevant for estimating the quality status of a specific milestone.
+
'''7.''' Tukaj so prikazani le '''povzeti neuspehi''' izdajnih in zahtevanih preizkusov. Neuspehi pri neobveznih preizkusih tu niso vključeni, saj niso relevantni za oceno stanja kakovosti določenega mejnika.
  
 
'''8.''' To je grafična celica, ki prikazuje '''Indeks VTTDI'''. Podroben opis, kako izračunamo VTTDI-indeks in njegove barve so opisane [http://wiki.services.openoffice.org/wiki/SL/VTTDI tukaj].
 
'''8.''' To je grafična celica, ki prikazuje '''Indeks VTTDI'''. Podroben opis, kako izračunamo VTTDI-indeks in njegove barve so opisane [http://wiki.services.openoffice.org/wiki/SL/VTTDI tukaj].
Line 43: Line 43:
  
  
to be continued
+
se nadaljuje
  
 
== Rezultati preizkusov po preizkusih ==
 
== Rezultati preizkusov po preizkusih ==
  
to be done
+
bo narejeno
  
  
Line 55: Line 55:
 
* [[SL/QUASTe|Pogosto zastavljena vprašanja o QUASTe]]
 
* [[SL/QUASTe|Pogosto zastavljena vprašanja o QUASTe]]
  
* [[CWS|Kako uporabljamo otroška delovišča]]
+
* [[SL/CWS|Kako uporabljamo otroška delovišča]]
  
 
== <b>Povezave v pomoč</b><br> ==
 
== <b>Povezave v pomoč</b><br> ==

Revision as of 23:03, 25 December 2009

- Stran v nastajanju -


Kako uporabljamo QUASTe?


Prvi koraki s sistemom QUASTe.


Kaj je "QUASTe" ?

Oglejte si Pogosto zastavljena vprašanja o QUASTe, kjer najdete podrobno razlago.

Rezultati preizkusov po operacijskih sistemih

QUASTe-mws-overview.jpg

Stran Main result page prikazuje popoln pregled vseh rezultatov preizkušanja glede na operacijski sistem.

Podroben opis vsakega območja:

1. To je glava strani in prikazuje podatke o tem, na katero glavno delovišče (Masterworkspace, SRC), mejnik (m248) in številko gradnje (BuildId) se nanašajo rezultati preizkušanja.

2. To je seznam, kjer lahko izberete mejnik (angl. milestone), ki temelji na trenutnem glavnem delovišču (MWS). Če mejnika ni mogoče najti na seznamu, se rezultati preizkušanja ne izdelajo.

3. To območje prikazuje, katere kategorije (angl. category) je mejnik. Ti podatki temeljijo na modelu kategorije pri samodejnem preizkušanju, kot je opisano tukaj

4. To je jezik preizkušenega mejnika, na katerem temeljijo rezultati preizkušanja. Tabele z rezultati za različne jezike se prikažejo ena ob/pod drugo. Če jezik posebej ni izpisan, ne vsebuje nobenih rezultatov preizkusov.

5. Ta celica prikaže platformo, za katero veljajo rezultati preizkušanja.

6. Ta celica prikazuje podrobne podatke o tem, koliko preizkusov je opravljenih glede na njihovo kategorijo, opisano v modelu kategorij - preizkusi izdaje (angl. release tests) so tisti preizkusi, ki jih je potrebno izvesti ob vsakem milestone; - zahtevani preizkusi (angl. required tests) so tisti preizkusi, odvisni od kategorije, opisani v območju 3. Če je trenutni mejnik izdaja ali otroško delovišče (CWS), ti preizkusi postanejo neobvezni preizkusi, sicer se morajo ti preizkusi uspešno izvesti na trenutnem mejniku; - neobveznih preizkusov (angl. optional tests) ni potrebno izvesti na trenutnem mejniku in niso del kategorije 0 (preizkusi izdaje) ali v trenutni kategoriji, kot prikazuje območje 3. Za te preizkuse ni obvezno, da bi se morali uspešno izvesti na trenutnem mejniku.

7. Tukaj so prikazani le povzeti neuspehi izdajnih in zahtevanih preizkusov. Neuspehi pri neobveznih preizkusih tu niso vključeni, saj niso relevantni za oceno stanja kakovosti določenega mejnika.

8. To je grafična celica, ki prikazuje Indeks VTTDI. Podroben opis, kako izračunamo VTTDI-indeks in njegove barve so opisane tukaj.

Rezultati preizkusov po modulih

QUASTe-mws-detail-1.jpg


se nadaljuje

Rezultati preizkusov po preizkusih

bo narejeno


Glejte tudi:

Povezave v pomoč

- domača stran projekta zagotavljanja kakovosti QA na OOo: http://qa.openoffice.org
- dopisni seznam projekta QA: http://qa.openoffice.org/servlets/SummarizeList?listName=dev
- poizvedba o obstoječih hroščih v sistemu IssueTracker: http://qa.openoffice.org/issues/query.cgi
- vnos nove težave v sistem IssueTracker : http://qa.openoffice.org/issue_handling/pre_submission.html
- kategorija QA na wikiju OOo: Zagotavljanje kakovosti

Personal tools