De taal van Apache OpenOffice BASIC

From Apache OpenOffice Wiki
< NL‎ | Documentation‎ | BASIC Guide
Revision as of 18:53, 19 January 2013 by DiGro (Talk | contribs)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search
Book.png


Apache OpenOffice BASIC behoort tot de familie van de BASIC-talen. Vele gedeelten van Apache OpenOffice BASIC zijn identiek aan Microsoft Visual Basic for Applications en Microsoft Visual Basic. Iedereen die al met die talen gewerkt heeft zal snel gewend raken aan Apache OpenOffice BASIC.

Programmeurs van andere talen – zoals Java, C++ of Delphi – zouden het ook makkelijk vinden om thuis te geraken in Apache OpenOffice BASIC. Apache OpenOffice BASIC is een volledig ontwikkelde procedurele programmeertaal en vereist niet langer rudimentele structuren voor besturing, zoals GoTo en GoSub.

U kunt ook profiteren van de voordelen van object georiënteerd programmeren omdat een interface in Apache OpenOffice BASIC u in staat stelt om externe objectbibliotheken te gebruiken. De gehele Apache OpenOffice API is gebaseerd op deze interfaces, die meer in detail worden beschreven in de volgende hoofdstukken van dit document.

Dit hoofdstuk verschaft een overzicht van de sleutelelementen en constructies van de taal van Apache OpenOffice BASIC, als ook van het kader waarin toepassingen en bibliotheken zijn georiënteerd ten opzichte van Apache OpenOffice BASIC.


Content on this page is licensed under the Public Documentation License (PDL).
Personal tools